Gör ditt vardagsrum till en biograf

Tack vare nuvarande skärmar, surround ljudsystem och strömmande plattformar är det enkelt att njuta av en autentisk hemmabio upplevelse.

För några år sedan såg vi hur moderna platta TV-apparater har ett lågkvalitativt ljud. Eller åtminstone inte tillräckligt bra för att njuta av ett autentiskt ”bio ljud” hemma. Här samlar vi in exempel på storskärms-TV med olika teknologier. Men även en projektor för att skapa en bild på upp till 300 tum och en Blu-ray-spelare.

Hemmabio

Bra ljud är viktigt

För att ha en komplett multimedia-upplevelse. Är det oftast svårt att uppnå om vi inte har ett ljudsystem som kompletterar TV-högtalarna. För detta kan vi välja flera alternativ. Vi har valt två: ett 5.1-system och en ljudfält. Även hörlurar för att njuta av ljudet i ensamhet.

Huvudproblemet med högtalare är att vi i allmänhet inte kan räkna med ett speciellt rum dedikerat till visualisering av filmer. Som är perfekt konditionerade akustiskt och fritt från hinder som gör att vi kan placera högtalarna på önskad plats.

Teorin säger att i 5.1-system bör effekthögtalarna placeras i en vinkel på mellan 90 och 100 grader. I förhållande till den imaginära sfären som omger tittaren. Det är mer eller mindre bakom våra huvuden som pekar direkt mot våra öron.

Ljudbas Sonos Playbase

Designad för att ersätta TV-högtalare, dolda inuti 10 förstärkta högtalare. Sex mellanregister tre diskant och en bas. Som automatiskt justerar för att ge bästa möjliga ljud beroende på det rum där den är belägen. Det uppnår detta tack vare Trueplay-tekniken, som mäter rumsakustiken. Genom att analysera ytan, fördelningen eller möblerna. alla parametrar som påverkar kvaliteten på det ljud vi uppfattar.

Först högtalarnas höjd. De borde vara placerade ovanför nivån på våra huvuden. Så att ljudet distribueras vilket ger en något diffust atmosfär runt rummet. Hur högt? Tja, det är normalt att du får veta att mellan 50 och 70 cm i förhållande till våra öron. Men det beror på hur högtalaren är och speciellt där diskanthögtalaren och mediasektionen är. Eftersom dessa förare bestämmer den faktiska höjden av placering.

Bio hemma

Multimedia

Även om för många enheter som ingår i detta urval inte är oumbärliga, kommer de avsevärt att förbättra upplevelsen. De kan även ersätta annan utrustning eller komplettera funktionerna i gamla TV-apparater. Här kommer vi att beskriva de grundläggande aspekter. Som vi måste ta hänsyn till när vi skaffar tillbehör i våra rum för att få ett riktigt biosystem.

Hemmabio med Blu-ray Sony

Består av en Blu-ray-spelare, fem högtalare och en subwoofer, hjälper det här hemmabiosystemet dig att njuta av 5.1 surroundljud. Dess högtalare har magnetisk vätsketeknik, vilket hjälper dem att ha en kompakt design utan dämpning. Vilket ökar ljudets ljud men minskar brus och distorsion. Den innehåller olika förutbestämda utjämningsmetoder som Live Football. Utformad för att se fotbollsmatcher och där den höga och tydliga publiken hejar. Eller Digital Music Arena, för att flytta till en konsert.

Chromecast Ultra Media Adapter

Avsedd för streaming av alla typer av innehåll. Ansluts den till TV: n via en HDMI-port och till hemnätet via Wi-Fi eller en Ethernet-kabel. Från det ögonblicket reproduceras innehållet på skärmen på mobilen. Eller surfplattan i fullskärm: applikationer, filmer och tv-program, låtar, radiostationer, spel m.m. Den är kompatibel med 4K och HDR-bilder.

Lämna ett svar